Yaşam, güzelliktir. Dehşet, bilgidir. Rusallığa yönelmenin önemli bir nedeni bilgiyi aramaktır. Öz gelişim için gösterilen tüm çabalar kendimizi bu arayış için uygun bir araç haline getirmeye yöneliktir. Bazen öğrendiğimiz şey hoş olmayabilir. Öğrenme yoluyla yaşamı bir an için gerçekte olduğu gibi görürüz ve bu da dayanılması zor bir şeydir. İşte bu yüzden ruhsal gelişim yavaştır. …
devamı…Gelgitli fırtına Ağaçları ve kayaları parçalar, Yine de sürmez bir gün bile İşte böyledir insanoğlunun işleri. Fırtına patlak verdiğinde yağmur ve rüzgar okyanusu toprağa dökülür. Yapraklar altüst olur, dallar kırılır, hatta sert granit bile aşınır. Ne var ki böylesine kuvvetli rüzgarların etkilerini bütün bir gün sürdürmeleri pek nadirdir. Boşalan inanılmaz güce rağmen fırtına devam etmez. …
devamı…Biçim ve yaratıcılık hareketin iki kutbudur. Bilge kişi plan yaparken örneklerden, gelişim tarzlarından yararlanır. Doğanın izlediği yolları gözler, kaderin görünmez çizgilerini sezmeye çalışır. Bütün yaşamı için bir örnek, bir gelişim tarzı düşler ve bu şekilde bütünsel bir başarı sağlamaya çalışır. Her gün çeşitli biçimlerle asıl amacını karşılaştırıp eşleştirir ve böylece incelikle dolu, şüphe barındırmayan bir …
devamı…Ruhsallık belin altında başlar, Sırta doğru yükselir ve göbeğe döner. Ruhsallık salt zihinsel bir etkinlik değildir. Aynı zamanda enerjinin bir ifadesidir. Bu enerjinin kaynağı fizikseldir. Bedenin temel kimyasında kök salmıştır. İnsan kendini geliştirerek bu enerjiyi ruhsal erişkinliğe ulaşmak için arındırır. Bu nedenle aydınlanma aslında psiko-fiziksel bir erişimdir. Salt entelektüel bir kavrayış olmaktan çok, bir varoluş …
devamı…Nesneler gençliklerinde yumuşak, yaşlılıklarında serttir. Esneklik hem gerçek hem de mecazi anlamda yaşamda değer taşır. Fiziksel olarak iyi bir esneme programı bedenin bütün bölümleri arasındaki uyumu geliştirir. Mecazi olarak esneklik, kişisel gelişimde önemli bir unsurdur. Genç bir bitki yumuşak ve narindir. Daha yaşlı bir bitki ise katı, odunsu ve kırılgandır. Bu yüzden yumuşaklık yaşamla, sertlik …
devamı…Görünmeyen çizgiler. Balıkçı ağını onarır ve balık çaresiz yakalanır. Balıkçının sağlamca onarılmış bir ağı yoksa ava çıkmasının hiçbir faydası yoktur – hazırlık, onun yaptığı işlerin en önemli kısmıdır. Balıkçı, ağını eksiksiz ve sağlam, teknesini onarılmış bir durumda tutar, denizin ve balığın durumunu iyi değerlendirirse balığa çıkmak yalnızca bir adet, basit bir işlem haline gelir. Bu …
devamı…Çayın yanındaki patika, Kokulu çam. Kayalık kırmızı toprak, Dimdik dağ. Yürümek, ruhsal yaşam için kullanılabilecek iyi bir mecaz olabilir, ancak basit bir doğa yürüyüşünün bile kelimenin tam anlamıyla yapılacak en iyi etkinlik olduğu zamanlar vardır. İnsan ormanda yürüdüğü ya da dağa tırmandığı zaman beden, zihin ve ruhun mükemmel birliğini yaşar. Tırmanış bacakları kuvvetlendirir, dayanıklılığı artırır, …
devamı…Kumdaki ayak izleri hemen kayboluverdi: Deniz kıyısı zihni. Plaja gitmek, temiz havada yürümek, dalgaların sesini dinlemek, kumun ayağımızın altındaki iri tanelerini hissetmek demektir. Karayla okyanus arasındaki dar şerit bilgeliğin zihnini anlamak için kusursuz bir yerdir. Tıpkı suyla kum arasındaki dinamik denge gibi, zihinlerimizin durgun ve etken tarafları arasında da dinamik bir denge vardır. Kum nasıl …
devamı…Cennet ve Cehennem: Bilinçaltımız. Meditasyon, bilinçaltımızın pek farkında olunmayan alanlarını açar. Bu durum gerçekleştiğinde kendiliğinden olağanüstü düşünceler ve farkındalıklar yaşanır. Daha önce bizim için saydam olmayan gerçekleri yaşarız; daha önce bize çok uzak görünen olguları algılarız. Ancak hiç kimse meditasyon yaparak üstün insan haline gelmez, yalnızca uykuda olan gizil güçlerini açığa çıkarır. Her şey içimizde …
devamı…